Girona, Blanes i Olot es preparen per un 1 de Maig anticapitalista

30 abril 2015
Manifestació del 1r de Maig a Girona. Manifestació anticapitalista. Carles Palacio
Manifestació anticapitalista del 1r de Maig de 2014 a Girona / Carles Palacio

S’acosta el primer de Maig i com cada any les organitzacions anticapitalistes surten al carrer per defensar els drets de les treballadores i per denunciar la precarietat laboral. A continuació us detallem algunes de les convocatòries de les comarques gironines.

A Blanes, la Comissió Maig Obrer ha organitzat una concentració davant l’ajuntament a les 18.00h. La comissió, que agrupa diverses entitats sindicals i polítiques i persones a títol individual, ha estat creada en els darrers mesos i és l’organitzadora d’unes jornades de formació anticapitalista que es fan a l’ateneu Sa Fera Ferotge de Blanes.

A Girona, la manifestació començarà a les 12.00h a la rambla de la Llibertat. La manifestació servirà per donar a conèixer la Vaga de Totes i ha estat organitzada per diversos col·lectius anticapitalistes, com el Grup Antirepressiu, Assacs, Malapècora, la CGT, la CUP i Endavant, entre molts d’altres. Com a prèvia a la manifestació, hi haurà un esmorzar popular a la plaça de la Constitució i tot seguit es realitzarà una concentració davant la Cambra de Comerç amb parlaments de la plantilla d’A.J. Ruz i de Girona + Neta.

Pel que fa a Olot, el sindicat CNT organitza una manifestació que sortirà de la plaça Doctor Ferrer a les 11.00h. Posteriorment, se celebrarà un dinar i diversos actes culturals a la plaça del Cinema Colón.