Isabel Vallet participa a les jornades sobre la salut pública organitzades a Celrà

La diputada al Parlament de Catalunya Isabel Vallet va tancar el passat dia 14 el cicle de xerrades sobre la salut pública que ha organitzat el nucli de la CUP a Celrà entre els mesos de maig i juny. La xerrada es va iniciar a dos quarts de dotze a l’Ateneu i va comptar amb la participació de l’editora de l’Espai Fàbrica Anaïs Fernàndez i l’autor Eloi Mayordomo.

L’acte va servir per presentar el llibre Perspectives, que és un recull d’articles de diversos autors provinents dels moviments socials, com Ada Colau, Pau Llonch o Ivan Gordillo, entre altres. A banda de Perspectives, també es va presentar un altre llibre, El preu de la salut. Aquest últim forma part de la col·lecció Llibres per a la Unitat Popular, que també ha publicat llibres com El llibre roig dels Països Catalans i Materials de la 1a Trobada d’Unitat Popular, tots ells penjats a la xarxa.

La primera part de la xerrada la va iniciar Anaïs Fernàndez i va tractar sobre el procés d’elaboració del llibre i la seva estructura. Fernàndez va explicar que, per trencar tabús, el llibre analitza sistemes sanitaris com el de Cuba o el de Veneçuela. Tot seguit, Eloi Mayordomo va explicar el seu capítol a El preu de la salut, que relata l’evolució de les polítiques públiques des del Pla Marshal fins a l’actualitat passant per la revolució neoliberal dels anys setanta.

La diputada Isabel Vallet va cloure la conferència amb un breu resum de les jornades sobre sanitat que es van realitzar el mes de febrer i amb l’exposició de les experiències de la CUP al Parlament de Catalunya. Vallet va explicar que la CUP ha sortit del Pacte Nacional de la Salut com a resposta a la privatització del sistema sanitari català. La diputada va remarcar que aquest tipus d’actes són necessaris per explicar a la població les reformes que s’estan duent a terme.

Les jornades El dret a la salut en perill es van iniciar el 9 de maig. Durant aquest mes i escaig, s’han dut a terme conferències, taules rodones i projeccions de pel·lícules sobre la salut pública a l’Ateneu de Celrà.