Més de sis-centes feministes prenen els carrers de Girona

Les manifestants van aconseguir paralitzar el trànsit de Jaume I i la carretera Barcelona en una manifestació que va durar més d’una hora

La manifestació va recorrer el centre de Girona /Carles Palacio
La manifestació va recórrer el centre de Girona /Carles Palacio

Convocades pels col·lectius Hèkates i Malapècora i diverses feministes a títol individual, més de 600 persones es van mobilitzar ahir al vespre amb motiu del Dia de les Dones Treballadores. La manifestació -que també comptava amb el suport dels col·lectius Arran, l’Assemblea de Joves del Gironès, la CGT Girona, Endavant i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans-, va partir de plaça Independència i va transcórrer amb normalitat per alguns dels  carrers principals de Girona, aconseguint tallar el trànsit de Jaume I i la carretera Barcelona.

Sota la consigna Mai més invisibilitzades, mai més silenciades, les organitzadores pretenien “denunciar la importància que té dins la societat el discurs masculí i com les dones seguim essent silenciades i invisibilitzades en el món del nostre dia a dia”. Per això durant el recorregut de la manifestació es van realitzar diferents performances i parlaments, amb els quals es pretenia fer visibles totes aquelles persones que, al llarg de la història i en diferents àmbits, han estat invisibilitzades, oblidades o omeses només pel fet de ser dones.

És per això mateix que les manifestants van decidir escollir la seu del Diari de Girona com a punt final de la manifestació, no sols perquè “els mitjans de comunicació són un clar exemple del biaix masclista” sinó, en particular, per considerar-lo un espai que constantment legitima i difon declaracions masclistes i misògines. Aquí, es van viure moments de tensió quan el polemista del Diari, Albert Soler, va interrompre la lectura del parlament de les manifestants amb actituds vexatòries.

Recuperada la normalitat, gran part de les manifestants es van traslladar a l'Ateneu Popular Salvadora Catà i el Casal de Joves 4 Rius, espais en què encara hi ha activitats previstes pel que queda de setmana.