Mig miler d’assistents a la manifestació del 8 de març a Girona

Imatges de la manifestació:

[Slideshow "8marcgirona2014" not found]

La manifestació unitària del 8 de març a Girona ha congregat mig miler d’assistents. L’organització de la manifestació ha estat a càrrec de la Comissió Unitària 8 de Març Girona, en què han confluït diversos col·lectius feministes com Malapècora, les Goges o la Xarxa de Dones de Girona.

El bloc feminista ha sortit puntualment a les dotze del migdia de les escales de la Catedral. La manifestació ha efectuat diverses aturades per assenyalar institucions i sectors que estan al darrere d’una ofensiva contra els drets de les dones.

La primera aturada ha estat al davant de l’església del Sagrat Cor, després de travessar el Barri Vell. Després de la lectura del manifest s’ha reprès la marxa fins al CAP del carrer Santa Clara, on s’han denunciat les conseqüències de les retallades i la precarietat a què condueixen les mesures d’austeritat. La següent aturada marcada s’ha fet als jutjats de l’avinguda Ramon Folch. L’última, i on ha acabat la manifestació, ha estat a la subdelegació del Govern, passant per Jaume I.

Les protestes han estat capitalitzades per la unitat de la lluita feminista a Girona i l’oposició a l’avantprojecte de la llei de l’avortament. Una unitat que s’ha fet visible en l’organització de la marxa, que ha aconseguit aplegar els diversos col·lectius feministes i que hagin fet el recorregut per la ciutat braç a braç. Tant els càntics com els diversos manifestos que s’han llegit han recalcat una rotunda negativa a acatar el nou avantprojecte de la llei de l’avortament, a no tolerar cap intromissió de l’Església en l’àmbit decisori de les dones i a denunciar el patriarcat i la seva violència com a característica inherent del capitalisme.

L’organització de la manifestació ha destacat la unitat com un dels fets més positius en una manifestació on només han onejat banderes liles.