Onada de mocions en suport al 9N

27 setembre 2014
CPB26092014114
El ple de l’ajuntament aprova per 22 a favor i 2 en contra el decret de suport al 9N. Carles Palacio

La setmana prèvia a l’aprovació del Decret de convocatòria del  9N ha estat precedida per la votació de mocions de suport  a la consulta a la majoria d’ajuntaments catalans. Uns 875 consistoris dels 947 que formen el municipalisme a Catalunya han aprovat un text  impulsat per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació de Municipis Catalans que dóna suport a la convocatòria i posa a disposició de la consulta els mitjans amb què compten els ajuntaments. Les dues associacions seran les encarregades de lliurar al govern de la Generalitat les mocions aprovades.

 
A les comarques gironines una àmplia majoria d’ajuntaments i la Diputació han aprovat la moció. A la ciutat de Girona una concentració de 300 persones va seguir a les portes del consistori el desenvolupament del ple extraordinari convocat per debatre aquest punt. El resultat, amb 22 vots a favor de la moció i només dos del PP en contra, va aixecar crits a l’exterior del consistori a favor de la independència i del dret a votar.
 
La Llera del Ter
 
Als pobles de Celrà i Bordils s’han celebrat els plens respectius amb el mateix resultat, unanimitat de tots els partits per aprovar la moció. Cada Ajuntament ha comptat amb una assistència de públic que superava la cinquantena de persones.
A Celrà s’ha celebrat una assemblea que ha de servir per donar inici a la campanya tant per la celebració de la consulta com del doble sí. Diversos membres d’entitats i partits locals, com el nucli de la CUP a Celrà, Arran Llera del Ter, SEPC Celrà, Goges i Celrà per la Independència han iniciat al Centre Cívic la coordinació de totes les entitats per afrontar una tardor calenta.
L’activitat d’aquestes entitats ja serà visible al Correllengua, que se celebrarà a la Llera del Ter aquest cap de setmana.